Dit is toch 'all you can eat?'
Blijf op de hoogte en volg Anouk
21 April 2013 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Dit verhaal heb ik gister al getypt, maar toen deed internet het niet! Alles is dus zegmaar één dagje eerder!
Hoi allemaal!
Na een goede maar lange vlucht ben ik gister om kwart voor 6 's avonds dan eindelijk aangekomen op plaats van bestemming; Port Alfred, Zuid Afrika.Samen met Joris en Almudena (twee studiegenootjes) vlogen we donderdag met een beetje vertraging weg uit Dusseldorf. En een goede vlucht dat was het zeker, want zoals de titel al zegt: all you can eat! Nouja, bijna dan. Complimenten voor Flying Emirates, met tijdens de eerste vlucht naar Dubai verschillende keren drinken en een warme maaltijd. Dekentje, kussentje en headset lagen al netjes klaar toen we instapten in het supergrote vliegtuig! Dus ik heb me zeker wel vermaakt met al dat eten en de on-board entertainment; lekker film kijken, muziek luisteren en spelletjes tegen andere passagiers doen. ;) We kwamen rond 12uur plaatselijke tijd aan in Dubai, vanuit de lucht een prachtig gezicht met alle lichtjes, maar helaas hebben we op het vliegveld niks van de stad kunnen zien. Daar was ook genoeg te beleven, winkeltjes en mensen kijken en er was zelfs een waterval binnen. Aangezien we langer dan 4 uur overstaptijd hadden, kregen we ook van de vliegtuigmaatschappij een gratis maaltijd op Dubai, dus ik zat om 2 uur 's nachts lekker bij de Mac!
Vanuit Dubai door naar Johannesburg, met af en toe een half uurtje slaap vond ik dit het meest verschrikkelijke van de hele reis. Wel weer een heerlijk ontbijt gehad! Aangekomen op Johannesburg waren we blij dat we er bijna waren. Iedere keer al die controles en checks, daar waren we nu wel een beetje klaar mee en natuurlijk hadden we ook weer de allerachterste gate om te boarden naar Port Elizabeth. Op het vliegveld zagen we al een aantal jongens van Stenden die ook naar Zuid Afrika gingen. Met een superklein maar wel vol vliegtuig stegen we rond 1uur op en werden we alweer verwend met iets lekkers en wat drinken.
Op Port Elizabeth snel bagage gehaald en de mevrouw van Stenden gezocht die samen met de chauffeur van ons busje stond te wachten op iedereen. Aangekomen op de parkeerplaats moest ik al lachen, van de buitenkant zag het busje er nog wel redelijk uit, maar vanbinnen zo krakkemikkig als wat. Met alle koffers op de achterbank gepropt, stapten we met zn 16en in het krappe busje, op naar Port Alfred!
Buiten het feit dat het links rijden echt heel vreemd voelt, lapt ook iedereen hier de verkeersregels een beetje aan de laars. Zo gilde ik na twee minuten dat het stoplicht nog op rood stond en de chauffeur gewoon doorreed. De 'robots' zoals ze die hier noemen staan hier echt voor niks. Links inhalen, rechts inhalen, alles mag, en als er maar één rijstrook is en je wil iemand inhalen, toeter je gewoon ff dat ie naar links gaat en moet je maar hopen dat het tegenliggend verkeer iets naar rechts gaat. Doorschakelen en optrekken gaat een beetje à la Anouk, met een hoop lawaai en gestotter dus.
Mijn fantasie werd tijdens dit busritje aardig in de war geschopt, ik dacht dat er wel olifanten en giraffen in de bosjes naast de weg liepen, maar verder dan wat boerderijdieren en impala's kwamen we niet. Na een veel te lang busritje dan eindelijk aangekomen bij Stenden Port Alfred waar twee docenten ons stonden op te wachten. Daarna door naar onze accommodatie om even snel te douchen.
Ik zit samen met Almudena en Joris is Scallywags, ongeveer 100 meter van school, ideaal! De kamer is simpel en een beetje ouderwets. Ook de verhoudingen kloppen niet helemaal, onze badkamer is even groot als de kamer. Maar daar staat dan ook een apart bad in en een douche! Al met al zullen we het vast overleven, al vond ik de salamander/hagedis in de kast wat minder fijn... Een aantal jongens uit het huis hebben we al ontmoet, zij zitten hier al twee jaar, als er iets is kunnen we altijd daar terecht! Er is ook een woonkamer en keuken maar dat zit apart (we betreden onze kamer van buitenaf) en zijn we nog niet echt geweest.
Daarna even snel nog wat gegeten op school. Aantal leuke mensen ontmoet, wat zijn ze hier behulpzaam zeg! Gelijk verwelkomd en informatie gekregen. Verder was het idee in de bus al gekomen om even gezellig te zitten met z'n allen om elkaar te leren kennen, maar niemand had drinken en aangezien het al donker was was het niet zo verstandig om te lopen. Maar geen enkel probleem, bijna iedere student hier heeft een eigen auto, en zoals ik al zei; erg behulpzaam dus hup op naar de supermarkt en liquor store om wat in te slaan. Gezellig in de tuin gezeten bij school, en er kwamen steeds meer mensen bij. Rond een uurtje of tien zijn we nog even naar Guido's gegaan, een barretje aan het strand. Hier kwam ik ook een aantal mensen tegen die ik ken die hier al zaten, superleuk! Maar netjes om één uur thuis en toen eindelijk slapen.
Vandaag lekker uitgeslapen en toen naar Port Alfred gelopen voor wat drinken en eten. Terug gelopen langs de rivier en bij het strand weer omhoog de berg op. Daarna nog even gekletst bij de meiden in het andere huis. Helaas regende het het grootste gedeelte van de dag, erg jammerrrrrr. Wie weet sta ik volgende week wel weer op de stoep ;)
Dat was het even voor nu want moet nu richting school voor dinner! Morgen zal wel een chill dagje worden want maandag kwart over 8 present voor de introductieweek!
Tot snel! Oohja, het internet is niet zo snel hier dus voor wie wil skypen (naam: nookb92), daar moet ik nog even de goede plek voor vinden!
Liefs Anouk
Hoi allemaal!
Liefs Anouk
22 April 2013 - 19:53
Marijke:
Hey Anouk, geweldig joh , dat je nu ineens in Zuid- Afrika bent.
Ik vind het leuk je verslagen te lezen, dus schrijf, schrijf, schrijf.....
En neem zoveel mogelijk in je op hè.
Tot gauw.
Liefs van de Aalpoeltjes -
23 April 2013 - 19:27
Rita Pelgrim:
Hoihoi, goh wat zou ik weer jong willen zijn zeg!!! Je snapt toch zeker wel dat je erg bevoorrecht bent hè!! Nee hoor, je moet er zelf heel wat voor doen (lees studeren). Heb je al lekker afrikaans gegeten?
Geniet er van en tot de volgende x.
Groetjes, Rita
P.s. je konijn gaat volgende week ook op vakantie. Appartementje op de begane grond, all inclusive; wordt goed voor gezorgd. Don't worry! -
26 April 2013 - 10:30
Ria Besaris:
Hey Anouk,
Iedereen doof geworden van jouw gegil? Een hagedis is wel wat anders als een spin zoals thuis wel eens gebeurt. Dan wordt er heel hard gegild van MAMA. Hoe heb je dat nu gedaan, want mama was er niet?
Nog veel mooi weer toegewenst en maak er iets onvergetelijks van.
MAMA